Etusivu » Kuulumiset » Molli potee koti-ikävää ja kohtaa vieraita asioita

Molli potee koti-ikävää ja kohtaa vieraita asioita

18.11.2019 Kirjoittanut: Mollin Maailma

Liikuttava uusi seikkailu Molli ja maan ääri (Lasten Keskus 2019) antaa lapselle rohkeutta astua kodin turvallisten rajojen ulkopuolelle ja itseluottamusta uuden ja vieraan kohtaamiseen.

Kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon luoma Molli päättää uskaltaa tehdä jotain, mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt: se lähtee turvallisesta ja sille juuri sopivan kokoisesta elämänpiiristä tutustumaan maailmaan oman kotipuutarhan ulkopuolella. 

Matkallaan Molli pohtii ikävää, kohtaa uusia asioita ja kaipaa tärkeää Pikku-Sisua, joka jäi kotiin.

Mollin kanssa lapsi voi käsitellä omia tunteitaan ja löytää samaistumispintaa kokemuksilleen. Lempeän ja rohkaisevan tarinan ytimessä on uusien ja vieraiden asioiden kohtaaminen, koti-ikävä, kasvaminen ja sopivan kokoisen maailman hahmottaminen.

Perheiden ja varhaiskasvatuksen tunnetaitokasvatuksen tueksi julkaistaan myös Tuumasta tunteeseen Mollin malliin -kääntövihko, joka sisältää Molli ja kumma (2018) sekä Molli ja maan ääri -kirjoihin pohjautuvia tehtäviä, leikkejä ja pohdittavaa lapsiryhmille ja perheille. Tehtävissä ja leikeissä hyödynnetään draaman, musiikin ja kuvallisen ilmaisun keinoja.

Molli on tuttu hahmo myös maailmalla. Vuonna 2013 ilmestynyt ensimmäinen kirja Molli on ilmestynyt myös Venäjällä, Virossa, Hollannissa ja Ukrainassa. Suomenkielisestä kirjasta on otettu jo viisi painosta.

Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri
Lasten Keskus 2019
ISBN 978-952-354-118-4
32 s. | Kl L85

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | 09 6877 4543 | minna.vatja@publiva.fi