Mollin maailma

Mollin maailmaan kuuluu oma tuttu talo ja puutarha, sen polut ja portit sekä kiviaita, joka erottaa puutarhan suuresta metsästä. Se maailma on Mollille juuri sopivan kokoinen.

Yhdessä ystävänsä Pikku Sisun kanssa Molli kohtaa uusia tilanteia ja tuttavuuksia, rohkaistuu tutustumaan lähimetsään ja miettii maailman menoa.

Miten läheltä voikaan löytyä suuri seikkailu ja uusi, tuntematon maailma!

Molli

Molli on pieni ja kiukkuinen, mutta samalla hauska ja rutistettavan hellyttävä olento, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Molli haluaisi ystävän, jonka kanssa voisi kuiskailla salaisuuksia, istua vierekkäin ihan hiljaa tai laittaa kaikki hyrskyn myrskyn. Ja mikä parasta – mököttää yhdessä!

Saadakseen ystäviä Mollin on opeteltava kauniita lauseita ja harjoiteltava kumartamaan kohteliaasti. Molli haluaisi valloittaa hymyllään, mutta ensin on opittava hymyilemään.

Sisu

Pikku Sisu on Mollin paras ystävä. Sisu ilmaantuu täysin yllättäen Mollin pieneen maailmaan ja täyttää sen hyvällä tuulella ja periksiantamattomalla ystävällisyydellä. Sisu tuo hymyn Mollin hymyttömään maailmaan.

Sisun kanssa Molli voi supattaa salaisuuksia, kokea seikkailuja, kikattaa kippurassa, hekottaa hepulissa tai vaikka murjottaa yhdessä (se on Mollin mielestä ihan parasta)!

Suttu

Suttu on pieni olento, joka rrrrakastaa riehumista, hyörimistä, pyörimistä ja sinne tänne pomppimista – ja ruusunmarjoja. Sutun saavuttua Mollin kotiin on rauha tipotiessään. Voiko niin erilaisen olennon kanssa edes ystävystyä?

Molli huomaa, että ystävystyminen on matka, johon toisilla menee enemmän aikaa kuin toisilla. Sutun kautta Molli oivaltaa, kuinka ystävyys muuttaa omaa maailmaa mielenkiintoisemmaksi ja rikkaammaksi.

Ötökät

Mainiot ötökät seikkailevat kaikissa Molli-kirjoissa. Ne tarkkailevat Mollin touhuja ja tuovat oman herkullisen sivujuonteensa tarinoihin. Niitä on hauskaa bongata kuvista ja tunnistaa niiden tunnetiloja: ne hihittävät, hermostuvat, kyynelehtivät ja väsähtävät yhdessä Mollin kanssa. Toisinaan ötökät lausuvat ötökkäviisauksia ja toimivat kertojan roolissa.

Höpöttäjä

Ystävällinen ja puhelias mutta myös tunkeileva Höpöttäjä puhuu erikoisesti ja työntää nenänsä aivan liian lähelle.

Höpöttäjän seurassa maailma kodin ulkopuolella on jännittävä paikka, jossa kohdataan monenlaisia olentoja ja silti tullaan keskenään toimeen.

Kumma

Mollin mielestä Kumma on jotain lumoavaa, mutta Pikku Sisun mielestä olento on pelkkä ruma, iso, vihreä marsu, joka on vienyt hänen parhaan ystävänsä huomion.

Pikku Sisu tuntee olonsa loukatuksi ja hylätyksi. Löytyykö Mollin puutarhasta tilaa kaikille kolmelle?