Etusivu » Kuulumiset » Molli tukee Kummit ry:n työtä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseksi

Molli tukee Kummit ry:n työtä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseksi

15.12.2020 Kirjoittanut: Mollin Maailma

Molli on mukana Lastenklinikoiden Kummit ry:n Mielen tila -kampanjassa. Alkuvuodesta 2021 ilmestyvän Mollin mielipuuhat -puuhakirjan tuotto ohjataan kampanjan tukemiseen.

Suomessa jopa 100 000 lasta ja nuorta kärsii ahdistuneisuudesta. Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjalla kerätään varoja näiden lasten ja nuorten auttamiseen. Molli ja Lasten Keskus osallistuvat kampanjaan tuottamalla yhdessä Kummien kanssa Mollin mielipuuhat -puuhakirjan, jonka tuotto ohjataan kampanjan tukemiseen. Mielen tila -kampanja avattiin 20.11.2020.

Pienten lasten on helppo samaistua tunteelliseen ja herkkään Molliin. Tunteet ovat sen elämässä vahvasti läsnä, kun se kohtaa uusia ja erilaisia asioita. Molli-hahmon luonut kuvakirjailija Katri Kirkkopelto muistuttaa, että lapsillakin on nykymaailmassa paljon paineita. ”Jo pienenä pitäisi olla tietoja ja taitoja, joita aikuisetkin vasta opettelevat.” Molli kulkee vierellä pienten lasten harjoitellessa tunnetaitoja ja omien tunteiden tunnistamista. Puuhakirjan tehtävien parissa lapsi voi joko omatoimisesti tai yhdessä aikuisen kanssa pohtia ja nimetä arkisissa tilanteissa koettuja tunteita.

Katri Kirkkopelto haluaa muistuttaa, että riittää, kun yrittää. Täydellinen ei tarvitse olla.
Molli ja Kummien Teemu-nalle tapasivat marraskuussa ja heittivät ylävitoset yhteistyölle!

Lisätietoa yhteistyöstä löytyy Kummit-lehden joulukuun numerosta, joka on luettavissa Issuu-palvelussa.

Mielen tila -kampanjassa kerättävät varat käytetään lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriön hoitomenetelmien kehittämiseen sekä mielenterveyden edistämiseen. Lue lisää kampanjasta Kummien sivuilta.