Etusivu » Kuulumiset » Mollin iltahepuli -kirja tulkitsee taaperon tunteita ja auttaa iltavillissä

Mollin iltahepuli -kirja tulkitsee taaperon tunteita ja auttaa iltavillissä

5.10.2020 Kirjoittanut: Mollin Maailma

Mollin iltahepuli aloittaa uuden Molli-sarjan, jossa suosittu tunteiden tulkki kohtaa pienten lasten arjessa tuttuja tilanteita.

Iltahepuli on monissa lapsiperheissä tuttu vieras. Kun perheen pienimpien pitäisi käydä nukkumaan, kierrokset kasvavat, tyynyt lentävät ja nukahtaminen on vaivalloista. Uusi Mollin iltahepuli -kuvakirja on hauska ja lasta osallistava kirja tästä lapsiperheille tutusta aiheesta.

Kirjan samastuttavan tarinan ja toiminnan kautta hepuli on mahdollista saada haltuun. Molli saa ystävänsä Pikku Sisun yökylään. Kun nukkumaanmenon hetki lähestyy, iltahepuli laittaa ystävysten illan hyrskyn myrskyn. Molli ja Sisu koettavat kaikenlaisia keinoja nukahtaa, mutta mikään ei tunnu toimivan. Sivuilla seikkaileva pieni öttiäinen auttaa lukijan kanssa kaveruksia unten maille: kirjaa ravistamalla, kääntelemällä ja silittämällä tapahtuu yhtä jos toista yllättävää.


Uusi sarja alkaa: Molli kohtaa taaperon arjessa tuttuja tilanteita

Mollin iltahepuli aloittaa tuttujen Molli-tarinakirjojen rinnalle uuden kirjasarjan, jossa Molli kohtaa erilaisia lapsiperheen arjessa tuttuja tilanteita. Kirjojen samastuttavat tarinat tarjoavat mahdollisuuksia löytää lapsentasoisia ratkaisuja konstikkaisiin tilanteisiin ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn. Keväällä 2021 Molli törmää omituisiin, epäilyksiä herättäviin ruokiin Molli ja hirveä herne -kirjassa.

Suosittu Molli-tuoteperhe laajenee tänä syksynä. Mollin iltahepulin lisäksi kauppoihin on tänä syksynä saatu myös kaksi uutta puuhakirjaa Mollin hauska puuhakirja ja Mollin tarrapuuhakirja.


Mollia luetaan jo eri puolilla Eurooppaa

Katri Kirkkopellon luoma hauska ja hellyttävä Molli-hahmo on pienten lasten moninaisten tunteiden tulkki, ja Molli-kirjoja käytetään paljon lasten tunnekasvatuksessa ja tunnetaitojen opettelemisen tukena. Samastuttava Molli on valloittanut lapset ja aikuiset sekä Suomessa että maailmalla. Ensimmäinen Molli-kirja ilmestyi jo vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia painoksia. Molli-kirjoja on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Molli on tuttu myös teatterilavalta. Kurnuttava Sammakko -lastenteatterin Molli-näytelmät ovat vetäneet täydet katsomot Turun kaupunginteatterissa. Kiertävät esitykset ovat valloittaneet lapsiryhmiä eri puolilla Suomea.Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Piki oli vuoden 2016 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

Katri Kirkkopelto: Mollin iltahepuli
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-286-0
24 s. | Kl 85.22

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | p. 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi